Skinny pesto met pasta by Stance

Hold up, hold up! Dit recept is zo de moeite waard om uit te proberen! Een overheerlijke skinny pesto van zongedroogde tomaten en basilicum. En met overheerlijk bedoel ik écht overheerlijk!!

Ik ben dol op pesto. Ik gebruik het door pastagerechten, doe het op een toastje of maak een lekkere pestodressing voor door een salade. Nadeel is dat er zo veel vetten inzitten door de eetlepels olie die er in verwerkt zit. Tijd voor skinny pesto, een gezondere variant op klassieke pesto. En als je het mij vraagt zelfs lekkerder! Deze pesto bevat ten opzichte van klassieke pesto bijna de helft aan calorieën, 40% minder vet, en 45% meer eiwitten. De pesto heb ik dit keer door mijn pasta met kip en broccoli geroerd. En per toeval ontdekte ik dat deze pesto ook verrukkelijk is als marinade voor je vlees. Ik liet per ongeluk een beetje pesto in de pan met kip vallen en er kwam een enorm lekkere geursensatie vrij!

 

Ingrediënten pesto voor 4 personen

  • 100 gr Cottage cheese/hüttenkäse
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 25 gr pijnboompitten
  • 5 gr knoflookpuree/ 1 teentje knoflook
  • Basilicum van 1 basilicumplant
  • Scheutje water

 

Bereiding

Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Rooster de pijnboompitten zachtjes in een pan zonder olie. Let op, in het begin lijkt het alsof er niks gebeurd, maar voor je het weet branden ze aan. Blijf hier dus even bij staan. Nu kan je alle ingrediënten samen tot een redelijk smeuïge massa pureren in een foodprocessor of met een staafmixer. Voeg een klein scheutje water toe om wat makkelijker te pureren. Je kan wat zout en peper naar smaak toevoegen, maar zelf vind ik dat niet nodig. Et voilà, je homemade skinny pesto! Je kan de pesto het beste bewaren in de koelkast, mocht je hem niet meteen verwerken.

 

Voor het pastagerecht gebruikte ik 75 gram volkoren spaghetti, 150 gram kip en 100 gram broccoli. De kip bakte ik in ongeveer 20 gram pesto. Daarna roerde ik de gekookte broccoli en gebakken kip door de pasta met nog eens 50 gram pesto.

IMG_9048

Tip

  • Minder zongedroogde tomaten = minder vetten en calorieën. Experimenteer eens met de hoeveelheid zongedroogde tomaten en basilicum. Je kan de pesto natuurlijk ook maken met alleen maar basilicum of alleen maar zongedroogde tomaten.
  • Gebruik de pesto als smaakmaker door je pasta of dressing, als marinade voor vlees of op een toastje.

 

Voedingswaarden:           pesto per persoon                      pesto pasta per persoon

Calorieën                                 119                                              586

Eiwitten                                    8 gr                                             54 gr

Vetten                                      7 gr                                             13 gr

Koolhydraten                          4 gr                                             58 gr

Vezels                                       2 gr                                             8 gr

 

ENJOY!!

Instagram @svl89

3 Reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.