Oooh kom er eens kijken,
Wat er op dit bordje ligt.
Alles gemaakt door,
Die beste Sint, Tessa
Oké, gezond is het niet. Maar hemels is het wel. En nu de beste Sint in ons land is, mogen we onszelf zo nu en dan best even verwennen toch! Uiteraard wel alleen als je braaf bent geweest 😉 Ga je dit recept nu maken, tag mij dan even @tessaliciousfood. Ik word er altijd heel blij van als ik andere mensen een beetje blij kan maken!
Kruidnoten cheesecake:
- 170 gram monchou
- 60 gram kristalsuiker
- 2 handen vol kruidnoten (ik had de smaak ‘salted caramel’)
- 40 gram roomboter
- Vanille aroma
- 1 ei
Karamel:
- 50 gram kristalsuiker
- 2 eetlepels water
- 100 ml ongeklopte slagroom
- Flinke snuf zoutkristallen
How to cheesecake:
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Smelt de boter in een pannetje en maal 2 handenvol kruidnoten tot ‘meel’.
- Mix de gesmolten boter met de verkruimelde kruidnoten tot deeg en doe het in de springvorm. Druk het goed aan tot een stevige bodem.
- Mix de monchou samen met de suiker tot een glad geheel.
- Voeg 1 ei toe met het vanille aroma en mix ook dit tot alle klontjes eruit zijn en het een glad beslag is.
- Stort het monchou-mengsel op de bodem en doe het voor +/- 40 minuten in de oven.
- Laat het afkoelen buiten de oven en zet het hierna voor in ieder geval 2 uur in de koelkast of vriezer.
How to karamel:
- Doe het water met de suiker in een pannetje.
- Zet het op het vuur en laat het koken.
- Pas als de suiker begint te verkleuren, begin je te roeren (ik gebruikte hiervoor een garde).
- Als de suiker bruin begint te worden, giet je de slagroom erbij.
- Doe het vuur uit, roer goed door tot een glad mengsel, voeg de zout kristallen erbij en laat het dan volledig afkoelen (dan kan het goed indikken).
Voedingswaarden:
Geen idee en reken het alsjeblieft niet uit en geniet gewoon, haha
Je kunt Tessa volgen via instagram.
No Comments