GYMJUNKIE VAN DE MAAND – JOHN


John heeft niet alleen fysiek, maar ook mentaal een enorme transformatie gemaakt. Hij laat zien dat mindset echt de sleutel is tot succes op alle gebieden van je leven. Van jointjes roken, veel alcohol en feesten naar een gezonde en vooral bewuste levensstijl. Lees snel verder voor zijn inspirerende verhaal! 

Mijn transformatie fysiek en mentaal

Mijn ‘transformatie’ is niet te koppelen aan een bepaald moment in mijn leven. Vaak hoor je dat iemand een punt in zijn leven mee maakt en denkt nu ga ik alles anders doen, zelf heb ik dit niet op deze manier mogen ervaren. alles bij elkaar is het voor mij een langzaam proces geweest en beetje bij beetje heb ik een goede stabiele mindset en fysiek weten op te bouwen.

Wie ben ik

Laat ik bij het begin beginnen en mij zelf even voorstellen. Ik ben John Bessels, 27 jaar en ik ben woonachtig in Zutphen. En werk bij een prachtig bedrijf dat intra-oculaire lenzen maakt. Als kind had ik altijd al een grote interesse in sport. Op mijn 6e ben ik begonnen met judo en ik heb dit tot mijn 13e gedaan. Wel moet ik toegeven dat ik niet bepaald de beste was. Ik was altijd een klein ielig jongetje van een paar kilo en dit ging ten koste van mijn prestaties. Nu en dan greep ik naar de halters van mijn vader om vervolgens hier mee te klungelen in de hoop dat ik sterker zou worden. En nee dit hielp niet veel.

transformatie, krachttraining, inspiratie

Pubertijd

In mijn puberteit veranderde er een hoop ik stopte met judo en mijn sportiviteit ruilde ik in voor gamen en hangen op straat. Ik begon een hoop kattenkwaad uit te halen en begon met het roken van jointjes. Ik was zeer ongemotiveerd en op school ging het ook allemaal niet best. Deze levensstijl heb ik vast gehouden tot mijn 19e tot ik uiteindelijk besloot om te stoppen met blowen.

Tweestrijd

Op het moment dat ik stopte met het blowen merkte ik veel verandering. Het feit dat ik zo jong was wanneer ik hier mee begon heeft mijn persoonlijke ontwikkeling flink afgeremd. Ik merkte dat ik ineens veel socialer maar ook veel zekerder over mezelf werd. Dit bracht zowel positieve en negatieve dingen met zich mee. Samen met mijn beste vriend besloot ik een abonnement te nemen op een sportschool. Ik merkte dat ik behoorlijk wat aanleg had en een stuk sneller groeide dan mijn beste vriend. Ik werd snel erg zelfverzekerd. Maar mijn zelfverzekerdheid zorgde er ook weer voor dat het feesten een stuk interessanter werd, dus dit deed ik dan ook regelmatig. Ik trainde wel, maar nam weinig rust at slecht en dronk vaak en veel te veel alcohol.

transformatie, krachttraining, inspiratie

Terug bij af

Na 2 jaar trainen brak er brand uit in mijn plaatselijk sportschool. Het pand moest totaal gerenoveerd worden en op dat moment besloot ik te stoppen met fitness. Binnen no time raakte ik al mijn gewonnen massa weer kwijt en was ik dan ook weer snel het dunne ventje die ik vroeger was. Sport werd weer minder belangrijk, maar mijn eigen ontwikkeling zeer zeker niet. Ik begon mij meer te focussen op mijn toekomt en mijn mindset. Ik besloot om minder te gaan feesten en me te richten op mijn werk.

Een tweede kans

Ruim 2 jaar geleden kreeg ik toch weer de behoefte om te gaan fitnessen. En op dit moment opende er een nieuwe sportschool waar ik tot de dag van vandaag nog steeds met heel veel plezier kom trainen, “The Base Fitness And More” een super sportschool met een combinatie van fitness en saamhorigheid. Mijn motivatie was weer helemaal terug. Ik begon mij meer te verdiepen in het theoretische gebied van fitness en voeding. Nu, 2 jaar later, heb ik het feesten en alcohol gebruik volledig links laten liggen en ben ik elke dag bewust bezig met een gezonde lifestyle.

Zoals ik in het begin al aangaf is alles een langzaam proces geweest en kan ik zeggen dat ik mentaal de grootste ontwikkeling mee heb mogen maken. Ik ben al een heel eind gekomen maar ben nog lang niet waar ik zijn wil. Voor mijn gevoel begint het pas net!

transformatie, krachttraining, inspiratie
Mijn visie

Sommige mensen maken situaties mee in hun leven en kiezen er voor alles anders toe doen. Maar het is ook totaal niet erg om langzaam te leren en langzaam te werken aan een beter leven en gezonde lifestyle. Het maakt niet uit hoe je er komt, heb je een visie dan slaag je uiteindelijk altijd.

Ik wil Gymjunkies bedanken voor de kans om mijn verhaal te delen over mijn fysieke maar vooral mentale transformatie en hoop zo andere te motiveren bij hun doelen. Ik ben nog lang niet klaar. Geïnteresseerd in mijn verdere ontwikkeling kom mij dan volgen op insta: @johnslesseb

Bedankt!

gymjunkie lifestyle plan, schema's vet verliezen, schema afvallen, gezond afvallen

1 Reactie
  • personal trainer den haag
    Geplaatst op 14:50h, 07 juni Beantwoorden

    Een ongelooflijke transformatie! Het is vaak inderdaad zo dat je je mentaal beter gaat voelen wanneer je lichaam zich goed voelt en je lekker in je vel zit. Zou het trainen je de eerste keer beter af gegaan zijn wanneer je een personal trainer had ter begeleiding? Of is dit een leerzame ervaring geweest die veel heeft bijgedragen aan je huidige motivatie?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.