Geroosterde gekleurde wortelen en kikkererwten

Het is half oktober en de herfst is begonnen. De pepernoten liggen weer in de winkels en ook de pompoenen vliegen je om de oren. Voor dit recept besloot ik een herfstige groente te roosteren maar niet voor de standaard pompoen te gaan. De gekleurde wortels zijn een hele lekkere afwisseling. Zoet maar wel met een bite. Gecombineerd met rijst en kikkererwten is dit een heerlijke maaltijd.   Recept: Geroosterde gekleurde wortelen en kikkererwten IngrediĆ«nten: (voor 2 porties) 500 gram gekleurde wortelen 200 gram kikkererwten 150 gram zilvervlies rijst 2 EL hummus 40 gram gemengde, ongezouten noten 2 handjes rucola Peper en zout Chili poeder 1 teen verse knolook of knoflook poeder Klein scheutje olijfolie   Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de wortelen in plakken van ongeveer 1 cm. Leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel hierover peper en zout, chili poeder, een geperst teentje knoflook of knoflookpoeder en een klein scheutje olijfolie. Roer het geheel goed door en zet de wortelen nu in de oven. Je hoeft de wortelen niet te schrabben of schillen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de kikkererwten goed af. Na 15 minuten haal je wortelen uit … Meer lezen over Geroosterde gekleurde wortelen en kikkererwten