EIWITRIJKE CHOCOLADE PINDAKAAS CHEESECAKE

EIWITRIJKE CHOCOLADE PINDAKAAS CHEESECAKE

Voor alle chocolade en pindakaas liefhebbers.. Als je gek bent op cheesecake, dan moet je dit recept zeker een keer proberen!

INGREDIËNTEN:
  • 10 Digestieve kaakjes
  • 200 gram roomboter (ongezout)
  • 400 gram Monchou
  • 1,5 schep eiwitpoeder (vanille)
  • 1 reep pure chocolade 75%
  • 300 gram pindakaas
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Mr Flavor crunchy chocolate & cinnamon cookie.
  • Springvorm 22cm (of kleiner)

EIWITRIJKE CHOCOLADE PINDAKAAS CHEESECAKE

WHAT TO DO?

Laat de boter zachtjes smelten in een pan en stamp tegelijkertijd de kaakjes fijn in een schaal. Heb je geen stamper in huis? Wees dan creatief, ik gebruikte een fles olijfolie en een pepermolentje. Zolang de onderkant maar rond is en plat of bol. Mogelijkheden genoeg.
Als de boter zacht is giet je dit bij de fijngestampte kaakjes en roer dit goed door. Vet de onderlaag van de springvorm in met een beetje boter zodat de laag met koekkruimels niet blijft plakken. Je kan de koekkruimels nu uitspreiden over de springvorm en druk deze goed aan. Zet hem dan in de koelkast.

Verwarm de monchou en chocolade au bain-marie in twee aparte schalen. Het is de bedoeling dat de monchou echt zacht en smeerbaar wordt, dus neem hier even de tijd voor. Zodra de monchou en de chocolade beiden klaar zijn giet je de chocolade bij de monchou en roer dit goed door. Voeg daarna de eiwitpoeder toe om het geheel zoeter te maken, naar eigen wens kan je een beetje spelen met de verhouding. Pak dan de springvorm uit de koelkast en vul deze, smeer goed uit over de gehele vorm en dan mag hij terug de koelkast in.

De pindakaas gaan we ook au bain-marie verwarmen. Wanneer deze ook vloeibaar is kan je de poedersuiker toevoegen. Tip: wil je geen suiker erin? Neem dan een schepje eiwitpoeder naar keuze. Proef even hoe de smaak is en dan kan je deze laag ook aan de springvorm toevoegen. Doe dit wel voorzichtig! Je wil niet dat de lagen gaan mengen dus smeer de laag uit met beleid.

Strooi tot slot over de pindakaas-laag Crunchy chocolate en Cinnamon cookie. Daarna kan de cheesecake de koelkast in voor 5 uur (of langer).

Enjoy!

Meer cheesecake recepten kan je hier vinden.

Wil je meer van Naomi zien? Je kunt haar volgen op Instagram!

 

Gezond eten en je doelen behalen? Dat kan nog makkelijker met FitChef! Duidelijke uitleg en heerlijke recepten. Klik hier als je meer informatie wilt.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.