Proteïne banaan-speculaas cake by Stance

Is het proteïne cake? Is het bananenbrood? Is het speculaaskoek? Nee! Het is…. Een proteïne banaan-speculaas cake!! Hij zit vol eiwitten, is vezelrijk en een stukje bevat slechts 103 calorieën.  Daarnaast is hij ook super easy om te maken. Om de cake een extraatje te geven, heb ik hem belegd met homemade jam en een beetje kwark. Dé guilt-free traktatie of snack met Sinterklaas, maar de rest van het jaar is ie ook heeeeerlijk!

PS: Niet te veel van het deeg snoepen, anders blijft er zo weinig cake over 😉

Ingrediënten voor de cake

  • 100 gr kokosmeel (Ik heb die van Body & Fit gebruikt. Klik hier om die te bestellen)
  • 200 gr banaan
  • 50 gr eiwitpoeder
  • 300 gr magere kwark
  • 20 gr koek en speculaas kruiden
  • 3 eieren
  • Flinke theelepel bakpoeder
  • Zoetstof (stevia) naar smaak
  • Bakvorm – ik gebruikte een platte bakvorm van 26×20 cm, een gewone cakevorm kan ook
  • Bakspray of kokosolie om de bakvorm mee in te vetten

 

Ingredienten jam

  • 100 gr (bevroren) fruit – kies wat je lekker vindt
  • 5 gr chiazaad

Bereiding cake

Vet de bakvorm in met een klein beetje gesmolten kokosolie of liever met caloriearme bakspray. Doe een stukje bakpapier in de bakvorm, je kan de cake er dan straks makkelijker uithalen. Prak de banaan. Meng in een kom de droge ingrediënten door elkaar. In een andere kom meng je de natte ingrediënten met stevia naar smaak. Vervolgens meng je steeds beetje voor beetje de droge ingrediënten door de natte ingrediënten. Omdat het deeg wat plakkerig/droog wordt, kan je het beste met een spatel mengen. Verdeel nu het deeg in de bakvorm en bak de cake in de oven op 180 graden. De baktijd hangt af van je oven en de bakvorm die je gebruikt. In mijn platte bakvorm was de cake met 35 min. gaar. In een hogere bakvorm moet de cake waarschijnlijk wat langer bakken. Je kunt tussentijds controleren of de cake gaar is door een saté prikker in het midden te steken. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar. Snijd de cake in 12 stukken/plakken. Eet de cake warm of bewaar hem in aluminiumfolie of in de vriezer.

Foto 11-11-15 11 40 14

 

Bereiding jam

Ik gebruikte voor mijn jam 100 gr bevroren frambozen en 100 gr appelmoes. Je kan ook andere fruitsoorten pakken natuurlijk. Warm het fruit op in een pannetje met eventueel stevia naar smaak. Zodra het fruit warm is, prak je het fijn in het pannetje en doe je de chiazaadjes erbij. Laat het fruit 5 minuten op zacht vuur staan (af en toe roeren). Doe het fruit in een goed afsluitbaar potje en laat het in de koelkast afkoelen. And there you are, je zelf gemaakte jam!

 

Voedingswaarden

                                               1/12 cake                            105 gr frambozen jam

Calorieën                            103                                        87

Eiwitten                              9,5 gr                                    3 gr

Koolhydraten                   7,5 gr                                    10 gr

Vetten                                 3,5 gr                                    4 gr

Vezels                                  4 gr                                        5,5 gr

 

Vergeet ons niet te taggen als je recepten van ons maakt..!

Foodblogger Tommy heeft trouwens een heerlijk ‘Sinterklaas’ brood voor jullie gemaakt, deze komt zondag online. So stay tuned!

Liefs Stance

Instagram @svl89

  • Op zoek naar gezonde eiwitrijke recepten die snel klaar zijn? Via onze webshop kun je een ebook bestellen met 100 recepten! Voor je ontbijt, lunch, diner, snacks, soepen & smoothies. Alle voedingswaarden zijn berekend, dus je hoeft niks meer te tellen! Wil je hem graag bestellen? Klik dan hier. 100% niet goed geld terug garantie:). 
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.