Wouterjfit

Mindset Monday: De juiste mindset voor de beginnende krachtsporter

Geliefde ijzer eters en glute gladiators,

Aangezien een gezonde mindset en een gezond lichaam hand in hand gaan wil ik jullie vandaag iets meegeven over de juiste mindset voor de beginnende krachtsport vrouw/man.

Het is belangrijk in deze tijd van social media met een overschot aan informatie, dat je voor je zelf leert te begrijpen wat de steunpilaren zijn voor ontwikkelingen in je lichaam zijn en wat de bijzaken zijn.

 

De steunpilaren zijn:

I Training

II Voeding & Rust

III Visualiseren

 

I –Training

Ervaren ijzer eters zijn het 100 procent met me eens dat fitness een leerproces is. Dus als je er aan begint, sta open voor advies, durf te vragen.

Wat we proberen te bereiken met trainen is het de spieren zo zwaar mogelijk maken, knoop dit in je oren. Tenzij je wil powerliften of strongman wedstrijden wilt doen draait het niet om het verplaatsen van gewicht. Maar om zoveel mogelijk spierintensiteit op te wekken elke herhaling van elke set.

Het aanspannen van een specifieke spier door de complete beweging van je oefening is onwijs lastig. Deze aansturing begint in je hoofd, dus probeer te focussen op de spier die je wilt trainen. Zo word dit aanstuur proces (mind-muscle connection) sneller verbeterd.

Als je de eerste keer binnenkomt en je een schema van je sportschool krijgt of een filmpje van youtube er bij hebt zie je iemand een apparaat of dumbell omhoog drukken, en weer omlaag zakken, dus dit doe jij ook. Let op wat je voelt.. Welke grote spier gebruik ik hiervoor? Welke spieren helpen mee?

Hoe eerder je dit proces beheerst en snapt, hoe sneller de lichamelijke ontwikkelingen.

 

II – Voeding & Rust

Oké, we hebben de spieren het zo zwaar mogelijk gemaakt.. tijd voor herstel. Herstel is onder te verdelen in hoofdcategorie voeding en rust. Zonder deze 2 is training slechts een uitputting.. Je belast je spieren meer en je doel is dat zich gaan aanpassen (groeien) aan deze belasting (training). Dit houd in dat je spieren en de rest van je lichaam meer onderhoud nodig hebben. Denk aan je auto, als je die extra belast met gewicht en alleen maar 150km/u per rijdt, moet je ook vaker tanken en zal die meer onderhoud nodig hebben.

Dit herstel in je spieren word hoofdzakelijk in gang gezet door de hoeveelheid proteïne wat je binnen krijgt. Grotere hoeveelheden hiervan worden bijvoorbeeld gevonden in : Kip, kalkoen,tonijn en kwark. Als je je afvraagt wat voor wondermiddel die jongens in de sportschool in de shake bekers hebben, is dit een shake waarin extra proteïne zit om aan hun benodigde dagelijkse hoeveelheid te komen.

Naast voeding is rust ook onwijs belangrijk. Probeer altijd bij de grotere spiergroepen minimaal 24 uur rust te nemen tussen de trainingen. Dit houdt in dat als jij vaker dan 4 x per week traint, bepaalde spiergroepen anders moet gaan indelen in je workout zodat ze aan voldoende rust toe komen.

 

III- Visualiseren

Als je de mindset blog wekelijks leest dan ben jij een van de weinige die bewust is hoeveel impact je manier van denken heeft. Wat belangrijk is dat je visualiseert hoe je zou willen dat bepaalde lichaamsdelen er uit willen zien. Dat je visualiseert hoe spieren bewegen tijdens het uitvoeren van een oefening.. Hoe zweverig het voor nu voor je mag klinken het gaat je meer helpen dan je verwacht.

 

Trust You

Work Hard

Do Good.

 

WouterJ

 

Je kan Wouter ook volgen op Instagram en op Facebook.

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.