AVOCADO KIWI CHEESECAKE

GUILT-FREE PLEASURE: FRISSE AVOCADO KIWI CHEESECAKE

Tijd voor taart! Omdat je iets te vieren hebt óf niet, het is gewoon tijd voor taart.

 

INGREDIËNTEN:
BODEM:
  • 1 el honing
  • 100 gram meel (quinoameel/speltmeel/amandelmeel)
  • 1 rauw ei
  • 150 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 1 tlp koek- en speculaaskruiden
  • 1 tlp stevia
  • Optioneel: 1 schep whey
VULLING:
  • 150 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 250 gram Franse magere kwark
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 kiwi
  • 2 el honing
  • 1 el stevia
  • 6 blaadjes gelatine (+ 5 el water)
TOPPING:
  • 40 gram cashewnoten (ongezout)
  • 1 kiwi
  • 4 el honing
  • Speltstroop

Avocadokiwitaart3

 

LET’S START!
  • Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.
  • Doe alles voor de bodem in een kom en mix dit een een glad beslag. Giet het beslag vervolgens in een springvorm, die van mij was 18 cm. Wanneer de oven op temperatuur is mag de bodem voor +/- 12 minuten de oven in. Prik tussendoor even met een satéprikker in de bodem om te testen hoe het ervoor staat.
Let op:

De bodem moet eerst goed afkoelen voordat de vulling erbij kan. Het is dus handig om niet gelijk alles te maken. Laat eerst de bodem goed afkoelen.

  • Voor de vulling voeg je de Griekse yoghurt, de kwark, honing en stevia samen. Roer dit geheel goed door. Pel vervolgens 2 avocado’s en een kiwi, deze kun je met de staafmixer pureren. Wanneer er geen stukjes meer in de kwark zitten is het tijd om de gelatineblaadjes te weken in water. Week elk blaadje +/- 3 minuten in een laagje koud water, haal ze per stuk hierna eruit en knijp ze uit.
  • Doe ze vervolgens met 5 eetlepels warm water in een pannetje en verwarm dit kort. Let op, het mag niet gaan koken! Wanneer alle blaadjes opgelost zijn kun je het water aan de kwark toevoegen. Roer dit geheel goed door en dan kun je de vulling in de springvorm bovenop de bodem gieten.
  • Ik hoop niet dat je haast hebt, want het taartje mag nu voor minimaal 3 uur de koelkast in. Ben je ongeduldig, net zoals ik? Dan doe je hem in de vriezer. 🙂
  • Wanneer de vulling hard is geworden is het tijd om de topping toe te voegen.
  • Druk de cashewnoten met een stamper fijn en voeg de honing hierna aan toe. Ik heb gekozen voor een strook met noten, je kunt natuurlijk ook op een andere manier de taart beleggen.
  • Snijd de kiwi in plakjes en bedek de lege plekken van de taart hiermee.
  • Vervolgens maken we de taart af met een beetje speltstroop, dit heb ik gewoon met de losse pols er overheen gespoten.

 

MACRO’S PER STUK (7, zonder whey)

KCAL: 230

Vetten: 11,5 gram

Koolhydraten: 31,3 gram

Eiwitten: 10,2 gram

ENJOY! En niet de hele taart in één keer opeten, je vriendjes en vriendinnetjes willen ook proeven. 😉

Meer cheesecake recepten kan je hier vinden.

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

 

NIEUW: Makkelijke recepten om lekker en gezond af te slanken. De Afslank Receptenbijbel.

 

Medium-Rectangle

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.