Eiwitrepen & proteïne fudge by Stance

Show me your love voor deze home made eiwitrepen en proteïne fudge!
Ik wilde al langer zelf eiwitrepen maken, maar veel recepten die ik op internet tegenkom bevatten of pindakaas, waar ik geen liefhebber van ben (raar maar waar). Of ze kunnen beter ‘carb bars’ genoemd worden aangezien ze veel meer koolhydraten dan eiwitten bevatten. Dus ben ik zelf maar aan het ‘knutselen’ gegaan.

Terwijl ik met dit recept bezig was, heb ik twee opties bedacht. Van de basis kan je proteïne ‘fudge’ maken, eiwitrijke mini snacks. Wil je er echt repen van maken, dan kan je ze omhullen met je zelfgemaakte chocolade, die ik al eens eerder met jullie gedeeld heb hier op Gymjunkies. Dan bevat het recept wel wat meer vetten, maar het blijft nog altijd laag in koolhydraten. Daarnaast bevatten beide opties aardig wat vezels, hoera!

Benodigdheden basis

  • 70 gr kokosmeel ( klik hier om te bestellen)
  • 40 gr eiwitpoeder (ik gebruikte vanille smaak)
  • 20 gr cashewnoten (andere noten kan ook)
  • 180 – 200 ml kokosmelk (bijv. van Alpro)
  • 10 gr kokosolie
  • Stevia naar smaak
  • Evt. kokosrasp voor garnering
  • Cakeblik
  • Bakpapier


Bereiding basis/fudge
Hak de cashewnoten heel fijn en zeef de kokosmeel (anders krijg je klontjes in je repen). Mix de kokosmeel, eiwitpoeder en cashewnoten door elkaar. Voeg nu steeds een beetje kokosmelk toe. Het geheel wordt niet echt een beslag maar eerder deeg. Het deeg blijft een beetje droog, maar moet wel net aan elkaar blijven plakken. Als laatste smelt je de kokosolie in een pannetje en die voeg je eventueel met de Stevia toe, maar persoonlijk vind ik de Stevia niet nodig. Goed mengen en het deeg is klaar. Het deeg druk je nu plat in een normale cakeblik waar je al een stukje bakpapier in hebt gelegd en gaat voor een uurtje de koelkast in. Ga je voor de eiwitrepen met chocolade, dan snijd je 4 stukken van het deeg. Ga je voor de fudge, dan strooi je er eventueel wat kokosrasp over voor garnering en snijd je het geheel in 14 kleine stukjes. In beide gevallen stop je de basis in de vriezer, waar je het met een onbeperkte houdbaarheid kunt bewaren. Hieronder lees je de stappen voor de eiwitrepen met chocolade.

Bereiding eiwitrepen
Klik hier voor het recept van home made chocolade. Als je je chocolade gemaakt hebt, haal/rol de bevroren eiwitrepen er doorheen en leg je ze op een bakplaat met bakpapier. Je kan hier het beste twee vorken bij gebruiken. Let op: door de warmte van de chocolade, warmen de bevroren repen natuurlijk ook weer op. Je moet hierbij dus snel handelen! De repen met chocolade laat je nu in de vriezer stollen. Als het goed is houd je overigens een beetje chocolade over, dat kan je los op een bakpapiertje in de koeling of vriezer laten stollen voor een extra snack.

Tips

  • Deze repen met chocolade zijn vergeleken met kant en klare repen wel vrij groot (100 gram per stuk). Je kan daarom overwegen om geen 4 maar 6 of 8 repen van dit recept te maken.
  • Haal de fudge of repen een kwartiertje voor je ze gaat eten uit de vriezer, anders is het te hard om te eten.
  • Je kan in plaats van een cakeblik te gebruiken, het deeg ook in balletjes of in langwerpige repen rollen. Dan hoef je niets te snijden, maar alles gewoon in gelijke hoeveelheden te verdelen en kneden/rollen.
Voedingswaarden per stukje fudge per reep (100 gram) met chocolade
Calorieën 47 308
Eiwitten 3,5 gr 18,5 gr
Vetten 2,5 gr 21 gr
Koolhydraten 2 gr 7,5 gr
Vezels 2 gr 7 gr

Tag ons als je een van onze recepten maakt!
Instagram @svl89 & @gymjunkies_nl


banner-fitchef

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.