friday tag food vragen Thalita Martens

25 FOOD VRAGEN AAN @THALITAMARTENS

Wat is je favoriete ontbijt?

‘Dat is meteen al een lastige. Het liefste “ontbijt” ik met (ijs)koffie. Daarbij een stukje zelfgemaakt kwarkbrood of verse aardbeien. Maar een kom warme wortelhavermout staat ook zeker in mijn top 3. Ook bananen-pannenkoeken zijn lekker. Met een beetje stroop…. Of een acai-bowl… Te veel lekkers in de ochtend om uit te kiezen!’

Hoe drink je je koffie?

‘Het liefst als ijskoffie. Dus koude koffie met ongezoete amandelmelk, 2 zoetjes en ijsblokjes. En als het kan ook nog karamelsiroop van Walden.’

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

‘Ik eet geen brood gemaakt van granen. Wel bak ik kwarkbrood, gemaakt van kwark, eieren en havermout. Meestal doe ik daar nog blauwe bessen doorheen. Dit “brood” is al zĂł lekker dat er geen beleg op hoeft. Bij uitzondering doe ik er pindakaas of jam op.’

Soep of salade?

‘Salade. Met van alles erin! Groente… Kip… Kikkererwten… Noem maar op!’

friday tag food vragen Thalita Martens
Wat is je favoriete kookboek?

‘Ik heb welgeteld 3 kookboeken, en ik gebruik ze nooit. De meeste inspiratie haal ik van internet/social media. Er zijn zoveel jongens en meiden die me inspireren met gezonde maaltijden.’

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

‘Nooit meer hartig. Ik ben echt een zoetekauw. Chocolade is favoriet. Chips, kaas en nootjes vind ik helemaal niet lekker.’

Welke keuken (land) is je favoriet?

‘ItaliĂ«! De lekkere pizza’s… Goede pasta’s en de beste ijsjes. Ik heb al veel van ItaliĂ« gezien, en overal is het eten weer nĂ©t wat anders.’

Wat is je favo food film?

‘Supersize me vond ik indrukwekkend. Verder kijk ik heel soms een documentaire over voeding. Maar meestal staat er gewoon Netflix aan ?’

friday tag food vragen Thalita Martens
Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

‘Chocolade… En dan alleen Tonychocolonely en Johnny Doodle. Mijn favorieten? Sowieso karamel/zeezout en de fudge & brownie milk chocolate.’

Wie is je grootste inspiratiebron?

‘Er zijn veel meiden op social media die mij inspireren. Iedereen is uniek en anders. Daarom heb ik ook niet Ă©Ă©n inspiratiebron. Mijn ouders en zusjes inspireren mij, evenals mijn vriend. Om het beste uit mezelf te halen en te gaan voor mijn dromen.’

Thuis koken of uit eten gaan?

‘Thuis koken! Absoluut. Ik heb een hekel aan uit eten gaan. Ten eerste omdat ik heel erg knoei (maar dan ook echt Ă©lke maaltijd) en ten tweede omdat ik het zonde van mijn geld vind. Omgeven door tientallen anderen een bordje leegeten geeft me geen prettig gevoel. Liever schuif ik met mijn vriendinnen of familie om de tafel om gezellig te eten, drinken en kletsen totdat de borden leeg zijn.  Bovendien kan ik dan helemaal zelf bepalen wát ik eet en hoeveel.’

High end of Low profile?

‘Low profile dus. Lekker rustig en anoniem erop uit. Door mijn werk als stewardess ben ik dagelijks omgeven door honderden passagiers. Dan heb ik thuis echt rust nodig en niet teveel prikkels.’

friday tag food vragen Thalita Martens
Wat is je lievelingsrestaurant?

‘Die heb ik niet. Daarvoor ga ik dus te weinig uit eten. Mag ik dan ook mijn moeder zeggen? Zij kan echt heerlijk koken!’

Boodschappen doe ik bij…

‘De Lidl en de Albert Heijn.’

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

‘Hmm… dat is een lastige. Ik denk dat ik weer terugkom op de chocolade.’

Wat is je favo cocktail?

‘Ik drink geen alcohol ? Al een aantal jaar niet. Het geeft me geen prettig gevoel en draagt niet bij aan mijn fitheid.’

friday tag food vragen Thalita Martens
Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

‘Koffie met mijn eigen vriend! Ik ben gek op hem <3’

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

‘Ik heb altijd eiwitrepen in huis. Ben ik gek op als tussendoortje. Verder is er altijd koffie, kwark, eieren, havermout, verse groenten en vers fruit.’

Mijn favo snack is…

‘Meestal een van mijn eigen baksels. Een stuk gezonde taart, plak bananenbrood of een smoothie. Er is zoveel lekkers om te maken. Maar een banaan of anders stuk vers fruit vind ik ook heerlijk.’

Wat zit er op jouw pizza?

‘Hmm… Daar moet ik even over nadenken. Het liefst ansjovis, kappertjes, kip, mozzarella, tonijn, olijven, ananas… Eigenlijk kan alles wel op mijn pizza.’

friday tag food vragen Thalita Martens
Wat lust je echt niet?

‘Er zijn best veel dingen die ik niet lust…. Witlof, asperges, varkensvlees, aardappelen, brood, selderij…’

Mijn favoriete foodblog is…

‘Ik heb niet Ă©Ă©n favoriete blogger. Er zijn zoveel mensen die mij inspireren. Ik probeer ook zoveel mogelijk terug te volgen op Instagram en dagelijks alles te lezen en bekijken. Er staat nog een hele lijst met recepten van andere bloggers die ik graag wil gaan proberen. Ik heb respect voor de andere bloggers.’

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…

‘Dat weet ik eigenlijk niet. Ik eet geen gekke dingen. Ik maak wel vaak gekke combinaties. Of ik smeer overal pindakaas op haha.’

Wat staat er op je food bucket list?

‘Ik zou graag naar Bali gaan en daar de mooiste smoothie bowls drinken en eten.’

Ik kan niet leven zonder…

‘Als in… Eten? Ik kan echt niet zonder chocolade. En in het leven kan ik niet zonder mijn ouders, zusjes, vriendje, hamsters en vriendinnen <3’

Volg je Thalita al op Instagram en Facebook?

 

Heb je al meegedaan aan de toffe win actie van HelloFresh?

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.